Info

De Krabbedans is in 1956 opgericht door een groep Eindhovense Kunstenaars die behoefte had aan een eigen expositieruimte in Eindhoven. Het werd de oude school van meester Krabbendam wiens naam werd verbasterd tot de naam Krabbedans. Van af de eerste expositie in augustus 1957 tot op de dag van vandaag zijn er prachtige tentoonstellingen in de Krabbedans te zien geweest. Honderden kunstenaars waarvan er vele later naam maakten toonden er hun werk. In 1974 werden de activiteiten van het centrum voor hedendaagse beeldende kunst uitgebreid met een filmhuis en een jaar later met een kunstuitleen. Deze uitbreiding was mogelijk door het pand Stratumseind 32 dat in 1971 was betrokken. Het was het voormalige kantongerecht van Eindhoven.

In 1998 verhuist de Krabbedans naar de Witte Dame, waar zij nu nog steeds gevestigd is.

De Krabbedans maakt tentoonstellingen, er is een leestafel met kunsttijdschriften en een documentatiekast met informatie over kunstenaars en ontwerpers. Ze werkt daarin ook samen met het Design Platform Eindhoven (DPE) dat ook in de Krabbedans gevestigd is.

Verder is er een grote kunstcollectie van 4500 kunstwerken die je digitaal kunst bekijken, ook op deze website en die je kunt lenen net als een DVD of een boek. Kunst of design lenen kan vanaf € 5.25 per maand. Je bent dan meteen lid van de Krabbedans en hebt dan gratis toegang tot de lezingen. Ook kun je gebruik dan maken van voordeelaanbiedingen vor leden.

De Krabbedans organiseert educatieve projecten voor scholieren en lezingen rond de tentoonstellingen, zowel voor jongeren als voor volwassenen.

In de Art&Designshop kun je originele producten van kunstenaars en ontwerpers kopen voor jezelf of vinden als je toevallig een leuk cadeautje zoekt.

We zijn elke dag open van 12 tot 17 uur, ook in het weekend. Op vrijdagavond kun je tot 21.00 uur bij ons terecht. Op maandag zijn we gesloten.