Kunstzinnig in Strijp

Het nieuwe Strijp heeft een nieuw evenement opgezet, waarin kunstenaars, medewerkers en ontwerpers hun kennis over de techniek en de kunsten met passie voor creatieve technologie delen aan andere geinteresseerden. Aan de hand van interactieve installaties, DIY workshops en lezingen geeft STRP meer inzicht in de kunstige toepassingen en creatieve mogelijkheden weer van de kunstwerken die te zien zijn. Het SHARE evenement vindt plaats aan het einde van maart.

Het splinternieuwe event plaatst het share programma van Strijp in de etalage. En verbindt haar verschillende doelgroepen (kinderen, jongeren, studenten, professionals en senioren). Jong en oud, professional en student, techneut en kunstenaar werken samen vanuit hun eigen discipline en kracht aan een gezamenlijk project. Delen door doen is het motto. Daarnaast laten kunstenaars en andere creatieven hun werkprocessen en halffabricaten zien en geven ze workshops.Doel van het event is het stimuleren van het verspreiden van ideeën en het ineen slaan van handen voor soms bijzondere samenwerkingen. Een voorbeeld hiervan is het onderdeel TRANSFORM, waarbij verouderde apparaten en machines uit elkaar worden gehaald (gehacked) en als verrassende machines en installaties weer in elkaar worden gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>