Kunst in de openbaarheid

Openbare kunst in Eindhoven zijn te vinden in alle gebieden en in alle soorten van indoor en outdoor samen in musea of verspreid over de stad. Zie ook Beeldenroute Technische Universiteit Eindhoven . Eerste gloeilampenfabriek ( in 1869 ) is het fabrieksgebouw waar Frederik Philips en zijn zoon Gerard Philips begonnen met de productie van gloeilampen in 1891 . In dit gebouw zijn nog bezig met machines van het type dat ze hun eerste gloeilamp. Rondleidingen worden gegeven. Bovendien , in de fabriekshal , die op aan de voorzijde , een interessant museum genieten .

Kunstlicht kunst Philips begon in een leegstaande bukskinfabriek , die eerder ook Springs zijn vervaardigd . Light Tower ( 1921 ) is een toren gebouwd van gewapend beton framing , een toen zeer revolutionaire constructie techniek in Nederland . De toren en het aangrenzende gebouw, ontworpen door LSP Scheffer , op kantoor TABROS samen met D. Roosenburg . In de toren werden lampen van Philips getest op hun duurzaamheid zogenaamde brand ramen en staat op de hoek van de voormalige Philips- gebouw EC- ED . Daarom jaar brandde 24 uur licht in de toren . In 2007 , de Lichttoren gerenoveerd terwijl het interieur is aangepast dat een hotel kan worden gelokaliseerd . In dergelijke De bovenste verdieping zal blijven dienen als brandcompartiment voor lampen service. De vuurtoren is nu een nationaal monument . Van 2007-2008 waren er activiteiten gaande om te zetten in een hotel het complex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>