Eindhovense kunst en werkgeverschap

Als kunstenaar bent u vaak werkzaam als freelancer. En niet alleen u, in allerlei vormen van kunst zijn freelancers actief, neem bijvoorbeeld beeldende kunsten, theater en muziek. De tarieven die je dan hanteert hangen af van je leeftijd ervaring en hoe ‘goed’ je bent. Ook de economische conjunctuur speelt een rol. Als freelancer bent u erg onafhankelijk en u kunt uw eigen werk en uurtarieven bepalen. Dat zijn erg grote voordelen. Enkele nadelen zijn echter dat u niet verzekerd bent wanneer u ziek wordt of voor langere tijd niet kunt werken. De oplossing hiervoor is: payrolling. Steeds meer freelancers werken via het payrollsysteem. Op deze manier kunt u de voordelen van het freelancen combineren met de voordelen van payrolling. U bent dan in feite in loondienst van het payrollbedrijf, en daarom bent u ook verzekerd tegen WW en langdurige ziekte. U blijft wel onafhankelijk en u zoekt en vindt zelf uw opdrachten, u besteedt enkel de facturatie aan het payrollbedrijf uit. U bent hierbij niet gebonden aan een minimum aantal opdrachtgevers of een VAR-verklaring. Een ander voordeel is nog dat u geen debiteurenrisico meer heeft, aangezien het payrollbedrijf uw loon betaalt en factureert naar uw opdrachtgever. Twijfel daarom niet langer en kies voor een payrollbedrijf bij u in de buurt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>