Kunst in de openbaarheid

ehv2

Openbare kunst in Eindhoven zijn te vinden in alle gebieden en in alle soorten van indoor en outdoor samen in musea of verspreid over de stad. Zie ook Beeldenroute Technische Universiteit Eindhoven . Eerste gloeilampenfabriek ( in 1869 ) is het fabrieksgebouw waar Frederik Philips en zijn zoon Gerard Philips begonnen met de productie van gloeilampen in 1891 . In dit gebouw zijn nog bezig met machines van het type dat ze hun eerste gloeilamp.

Eindhovense kunst en werkgeverschap

ehv1

Als kunstenaar bent u vaak werkzaam als freelancer. Ook de economische conjunctuur speelt een rol. Als freelancer bent u erg onafhankelijk en u kunt uw eigen werk en uurtarieven bepalen. Dat zijn erg grote voordelen. Enkele nadelen zijn echter dat u niet verzekerd bent wanneer u ziek wordt of voor langere tijd niet kunt werken. De oplossing hiervoor is: payrolling.

Kunstzinnig in Strijp

ehv6

Het nieuwe Strijp heeft een nieuw evenement opgezet, waarin kunstenaars, medewerkers en ontwerpers hun kennis over de techniek en de kunsten met passie voor creatieve technologie delen aan andere geinteresseerden. Aan de hand van interactieve installaties, DIY workshops en lezingen geeft STRP meer inzicht in de kunstige toepassingen en creatieve mogelijkheden weer van de kunstwerken die te zien zijn. Het SHARE evenement vindt plaats aan het einde van maart.

Creatief in studentenkamers

ehv3

Vorige week werden vijftien studentenkamers in Eindhoven omgetoverd tot podia voor een kunstfestival. Studenten stelden hun kamer open voor cabaretiers, muzikanten en andere artiesten. Er zijn een grote verscheidenheid aan artiesten te zien. De studenten studeren zelf aan de Fotoacademie in Eindhoven. Zo ook Remco.